Forum prywatne forum rodzinne Strona Główna prywatne forum rodzinne

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Smacznego!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum prywatne forum rodzinne Strona Główna -> Nasze przepisy kulinarne :)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maja




Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 98
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Czw 21:18, 05 Paź 2006    Temat postu:

JAKA ZUPA CEBULOWA ALA KŁOSS?????!!!! TO JEST ZUPA CEBULOWA ALA MAJA!!!!!A AGA NA STRONIE MOGŁABY UMIEŚCIĆ PRZEPIS NA PRZEPYSZNĄ ZUPĘ SEROWĄ, CHYBA, ŻE NIE CHCE BO PRZEPIS BYŁ ZDOBYTY W NIECNY SPOSÓB...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnieszka Dloniak




Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 99
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wiedeń

PostWysłany: Czw 21:54, 05 Paź 2006    Temat postu:

Tak czekalam kiedy Maja zareaguje na uwage Lucka o zupie A'la Kłoss Smile..no tak przepis mam od Majki Smile) ale informowałam o tym oficjalnie Lucjana i na pewno nie pominie w pamieci faktu Majula ze przepis od Ciebie Smile) a zupa serowa to juz moj specjałSmile fakt przepis zdobyty nietypowo ale nie niecnie a sprytnie i profesjonalnie Smile ale o tym to juz w kolejnym odcinku ...Smile Do zobaczenia jutro Maja Ty Lumpie Smile) nie dostaniesz jutro nic do jedzenia za kare heehheheh Smile) buziole slodkie i nie denerwuj sie Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jkrych




Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 175
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kliny/k.poznania

PostWysłany: Pią 11:46, 06 Paź 2006    Temat postu:

Aga ! dobry i szybki przepis na kuraka na otro,(przepis od karoliny)
3 nogi kuraka,
3 piersi kuraka,
słoik powideł sliwkowych,
łyżka dobrego octu( najlepiej winnego)
butelka ketchupu ostrego,
łyżeczka papryki słodkiej,
łyżeczka wrzywka/vegety/co kto lubi,
sól,mąka

obtaczasz częśći kuraka leciutko w mące, slisz, sypiesz papryką, warzywkiem i obsmażasz szybko w oliwie( po 2 min na 1 stronę-tak, żeby się tylko ścięło mięsko)
przekładasz do naczynia żaroodpornego ,lub na blaszkę.
na tej samej patelni i tym tłuszczu( to ważne), dajesz cały słoik powideł śliwkowych , chwilę je przesmażasz, potem całą butlę ketchupu i na koniec ocet. na małym ogniu przesmażasz , często mieszając ok. 5 min.
zalewasz tym sosem ( jeśli jest za gęsty dodaj trochę wody) kuraki w naczyniu. przykrywasz blachę folią aluminiową .
wkładasz do piekarnika na 180 stopni na ok. 180 minutek.
10 minut przed wyjęciem odkrywasz folię.
PYCHA!
zrobię wam jak przyjedziecie, ale wybróbuj!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Pią 11:49, 06 Paź 2006    Temat postu:

Asiula Wielkie dzieki ..az mi slina bokiemposzla...drukuje przepis i w niedziele na stol..wysle Wam fotke jak wyszlo i opisze jak smakowalo:) zapachu niestety nie mam jak przeslac

Agula
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karol.
Gość






PostWysłany: Pią 11:54, 06 Paź 2006    Temat postu:

OOO, chyba to kiedys u Kryszkow jedlismy. No musze przyznac ze niezle, niezle. Pomimo tego ze na pozor skladniki kloca sie ze soba (wg mnie) to calosc jest super.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maja




Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 98
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: Pią 13:19, 06 Paź 2006    Temat postu:

Faktycznie ten Krychowy kurczak jest pyszny!!! A co śmieszniejsze, jak się pojawił temat kulinarny na forum, to chciałam Aśkę prosić o umieszczenie tego superaśnego przepisu. Dzięki Wink.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marianna




Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 48
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: czarne

PostWysłany: Sob 20:28, 07 Paź 2006    Temat postu:

Mataraśka kochani to mocno utłuczone ziemniaki, z mąką lub bez- polane tłuszczem ze słoninki lub boczku, z cebulką lub bez. Podawane na Wesołej 5 do barszczu lub kwaśnego mleka.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
paulina




Dołączył: 25 Wrz 2006
Posty: 123
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 1:20, 08 Paź 2006    Temat postu:

czyli to co zawsze jeslismy do barszczu w domu, a to ci rewelacja! Smile
buziaki dla Mamy!!! Smile Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paweł




Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 16:22, 08 Paź 2006    Temat postu:

Heh Widzisz Paulina przez 20 lat co drugi dzień jedliśmy barszcz z ziemniakami a nigdy bym nie wpadł na to że to można tak nazwać..........MATARAŚKA !!! Nieźle

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marianna




Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 48
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: czarne

PostWysłany: Nie 16:54, 08 Paź 2006    Temat postu:

Ot, durne te moje dzieciaki, mataraśkę to jadało się na Wesołej, a ziemniaki trzeba tłuc tak długo, aż zrobi się z nich taka papka , potem dodaje się trochę mąki, i nie jadliście tego bo nie chciałoby mi się tłuc ich tak długo!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tomek




Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 65
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 12:56, 11 Paź 2006    Temat postu: Pstrąg z pietruchą

Szybkie danie!
Czas przygotowania 10 min.
Czas pieczenia 20-30 min.

Kupujemy wypatroszone nieduże pstragi. Solimy.Do każdego pstrąga wkładamy do środka masło i dużo pietruszki. Każdą rybkę zawijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane, wkładamy na blachę do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i pieczemy przez 20-30 min( zależy od wielkości ryby).

Po podaniu ryby, odwinietej juz z folii, skrapiamy cytryną i gotowe.
Ryba pachnie pietruszką a masełko rozlewa sie po rybce przez co nie jest taka sucha.

Pyszne z chlebem, ryżem i frytkami.

Smacznego ( muszę kończyć bo ślina leje mi się na klawiature)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lucjan




Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 102
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Tczew 145 km od Czarnego

PostWysłany: Śro 13:10, 11 Paź 2006    Temat postu:

Tomek, napisz jeszcze ten swój przepis na kurczaka w rozmarynie, Jezu jakie to było dobre....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Agnieszka Dloniak




Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 99
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wiedeń

PostWysłany: Śro 21:07, 11 Paź 2006    Temat postu:

Tomek jest rowniez mistrzem Kopytek...razem z Leonem robili to danie u nas...pycha... ajakie szybkie i smaczne

Lucus: Bananowy deser...no poprostu ... la fenomenal !!!!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Danusia Zabik




Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 21:15, 11 Paź 2006    Temat postu:

Tomek, co do pstraga to potwierdzam.PYCHA:Odkad mnie tego nauczyles robilam to wiele razy. U nas jest to pstrag na sposob Tomka.Dobrze ze wtedy paszport zgubiles....Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tomek




Dołączył: 18 Wrz 2006
Posty: 65
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 9:33, 12 Paź 2006    Temat postu:

Cześć Danusia!!
Od razu pozdrawiam całą Waszą ferajne.
Wiesz, że zapomniałem już o tej rybce u Was, chociaż wiele miłych wspomnień z tego pobytu nadal pamiętam.

Jeszcze raz pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum prywatne forum rodzinne Strona Główna -> Nasze przepisy kulinarne :) Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 2 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin